The day from hell

Svenska hela dagen, gillar ju svenska, men inte idag.
Börjar dagen med ett prov i A-kursen, om sagor........
Eftermiddagen kommer ägnas åt nationellt prov i B-kursen.

Efter avslutad skoldag är det bråttom hem för att hämta barnen (ett extra idag), fixa middag som de stora tjejerna måste hinna äta innan de ska iväg på sin buggkurs.

Med andra ord så kommer jag stressa runt som ett troll fram tills ikväll.

Tar ett djupt andetag och räknar till 10!!Ja, dom smakade ju gott iallafall

Provar olika frostings för glatta livet.
Har nu hittat tre olika som jag är nöjd med, den gröna måste vispas lite mer nästa gång och chokladen gå att göra med citronsmak om man hellre vill.
Måste lära mig att spritsa snyggt också........

Här kommer dagens resultat:

         

         


VAD HAR JAG GJORT???

Är anmäld och klar, för ett tag sedan visserligen, men nu är det på riktigt.......
Ansökningstiden till universitet och högskolor gick ju ut idag, nu är det bara plågsam nervös väntan kvar.
Kommer jag in eller ej?? Blir det kanske lärare av mig också en vacker dag??
Ojojoj!!!Blivande lärare??Nu är det klart så nu får ni veta

Det har visserligen varit klart ett tag, men nu känns det ok att berätta.

Tanja kommer börja förskoleklassen till hösten, alltså ett år tidigare.

Varför?
Jo, vi tyckte att hon lärde sig väldigt mycket på kort tid. Plötsligt (senhösten 08) kunde hon läsa flytande, då hade vi inte ens märkt att hon ljudat något. Hade vi inte full koll på Corinnes matteläxa så snodde Tanja boken, gömde sig och löste talen.
Jag frågade på bvc om detta är normalt, vi som föräldrar kände att det började gå lite över styr, att vi inte längre kunde utmana henne. Bvc slussade oss till bvc-psykologen som omedelbart föreslog att ett intelligenstest skulle göras på Tanja.
Testet heter WISC och mäter barnets utvecklingsnivåer inom olika områden. Tanja gjorde testet i tre omgångar.

När psykologen gått igenom och sammanställt så visar det sig att Tanja ligger på en normal 8-årings nivå. Hon tänker inte riktigt på samma sätt som vi andra "normala" människor gör, hon skapar bilder i sitt huvud. Hon har ett otroligt bildseende. Bilder i huvudet är lätta att plocka fram, därför lär hon fort.
Det finns ingen diagnos på henne, inget "fel" alltså. Enligt psykologen tillhör hon den grupp av barn som kallas för särbegåvade barn.

Tanja längtar såååå till skolan, vissa lektioner kommer hon att gå med ettorna för att få möjlighet till dom "rätta" utmaningarna. Vi kommer inom en snar framtid att ha samtal med hennes blivande fröknar för att upprätta en handlingsplan för Tanja, så att allt blir rätt från början.

Har varit så kluven i detta, känt mig som en "skrytförälder" något jag absolut inte vill vara. Kändes så skönt att få det bekräftat från psykologen att vi har rätt, att Tanja faktiskt kan att vi inte på något sätt överdriver eller skryter.

Nu är jag STOLT, att lilla jag kunde få en smart unge. Hur gick det till? ;)
Lov!

Japp, nu när man går i skolan igen så har man ju sånt där lyx som kallas påsklov.
Har visserligen en del uppgifter att göra under lovet, men jag är snart klar med dom så det känns ok.

Har hunnit med att vårstäda på framsidan huset, välbehövligt. Nu är det så fint så.

Hörde att det ska bli dåligt väder imorgon, passar mig fint. Då hinner jag städa och tvätta utan att känna att jag bara mååååste ut i solen.

Måste gnälla

Känns som om mitt humör kanske är lite bättre nu........

Men jag måste börja med att gnälla av mig lite.
Finns inte så mycket som irriterar mig, meeeeen....... Föräldrar som inte kan sätta gränser för sina barn, som behandlar sina barn som om dom vore varelser med lååååg intelligens, det gör mig irriterad.

Behandla inte en 5-åring som om den vore 2, prata över huvudet på den, tilltala den med bebisröst, försvara barnet med kommentaren "han är ju så liten, han förstår inte bättre" när barnet klappat till sin kompis så det visslar om det. Det är INTE okej!!

Är det okej att en treåring rusar runt med nappen i munnen heeeeela tiden?? I mina ögon är det inte det, att ha nappen när man ligger i sängen och ska sova är okej i mina ögon. Det är mitt ansvar som förälder att styra det, jag gav barnet nappen och då måste det väl också vara mitt ansvar att ta bort den?!

Vet att många barn som kommer hit och leker blir förvånade över att man inte får hoppa i soffan, ska hänga upp ytterkläderna efter sig och dukar bort efter sig när man ätit klart. Barnen som är här och leker är oftast mellan 4 och 9 år, kräver jag för mycket??


Skulle kunna gnälla mer, men jag blir bara på dåligt humör igen då.
Nu vill jag veta vad ni tycker, hur har ni det?? Är jag för hård??

RSS 2.0